2018 Ön Lisans-Lisans Yabancı Uyruklu Öğrenci 2.Ek Yerleştirme

2018-2019 eğitim-öğretim yılı yabancı uyruklu öğrenci alımı, yerleştirme ve kesin kayıt işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlara 04-24 Haziran 2018 tarihleri arasında online başvuru yapıp herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar arasından 2. ek yerleştirme işlemi yapılacaktır.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ 2.EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Arrow10 – 11 Eylül 2018 tarihleri arasında online olarak yeniden program tercihleri alınacaktır. Yeni başvuru alınmayacaktır.

Ek yerleştirme işlemlerinde mevcut tercihlerinin olduğu şekliyle tekrar değerlendirilmesini isteyen adaylar sisteme giriş yaparak tercihlerinde değişiklik yapmadan bir kere “Başvuru Bilgilerimi Güncelle” işlemi yapması gerekmektedir.

Boş Kontenjanları öğrenmek için tıklayınız.

Tercihlerin nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayınız.

Kişisel Yerleştirme Tercih ve Sonuç Sayfasına Ulaşmak için Tıklayınız (Sayfaya erişim için kullanıcı adınız, e-posta adresiniz veya yabancı uyruklu öğrenci numaranız; şifreniz, başvuru esnasında oluşturulan ve size bildirilen şifredir.)

Arrow12 Eylül 2018 tarihinde başvuru sisteminden ve bu sayfamızdan sonuçlar ilan edilecektir.

Sonuçların nasıl öğreneceğinizi görmek için tıklayınız.

Yerleştirilmeye Hak Kazanan Adayların Listesine Ulaşmak için Tıklayınız.

Arrow13 – 14 Eylül 2018 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı / Rektörlük Ek Binasında kesin kayıt işlemleri gerçekleşecektir.

Kesin kayıt kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizce Yerleştirilen Adaylar İçin Kabul Mektubu Üst Yazısı (Bu yazı ile birlikte sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak alacağınız elektronik kabul mektubu çıktısı kabul mektubu niteliğindedir.)

Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak yerleştirilen adayların kaydı yapılmayacaktır, bu durumdaki öğrenciler daha sonra herhangi bir hak iddia edemezler.

Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, herhangi bir hak iddia edemezler.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkçe Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı  18 Eylül 2018 tarihinde yapılacaktır.

* İlanda ve kayıt kılavuzunda güncellemeler olabilmektedir. Bu nedenle belirli aralıklarla kontrol ediniz.

İlan Son Güncellenme Tarihi: 10/09/2018 / 08:30

Daire Başkanlığı Linki