3 Aralık Dünya Engelliler Günü ” Yansımalar” Sergisi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Üniversitemiz ve Türk Kızılay’ı Erzincan Şube Müdürlüğü tarafından desteklenen “Yansımalar” adlı karma sergisi düzenlendi.

Üniversitemiz Yalnızbağ Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen sergi açılışına  İlimiz Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın LEVENT, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili ve Türk Kızılay Erzincan Şube Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi H. Ferit BAYATA, öğrenciler ve davetliler katıldı. Erzincan Özel Eğitim ve Rehabitilasyon Merkezinde eğitim gören Didem ÜNALAN tarafından hazırlanan “Yansımalar” karma sergisinde hat, ebru, el sanatları, resim gibi çalışmalar yer aldı.

Sergide ilk olarak konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın LEVENT,”3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir arada birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Öğrencilerimizin bu gibi faaliyetlerini yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bundan sonrada elimizden ne geliyorsa her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sayın Erzincan Valisi Ali ARSLANTAŞ da açılış konuşmasında herkesin günümüzde bir engelli adayı olduğuna vurgu yaparak böyle bir anlamlı günde bu sergiyi hazırlayan Didem ÜNALAN’ı tebrik etti ve serginin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların akabinde sergi açılışı gerçekleşerek çalışmalar incelendi. Açılışın ardından İlimiz Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın LEVENT Didem ÜNALAN’a yaptığı çalışmalardan dolayı çiçek takdim etti. ÜNALAN da yaptığı çalışmalardan birini Vali ARSLANTAŞ’ hediye etti.