Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Açılışı Yapıldı

Hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın tarafından şehrimize kazandırılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan 76 projenin toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

Başbakanımız ve hemşerimiz Binali Yıldırım, Merkez Spor Salonunda düzenlenen toplu açılış töreninde aralarında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağış ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de bulunduğu 76 eserin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Merkez Spor Salonunda düzenlenen Toplu Açılış Töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Av. Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik, İş Adamı Hacı Ali Akın, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla hastanenin açılış kurdelesi kesildi.

Kurdele kesimi öncesi konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesini Erzincan’a kazandıran Hacı Ali Akın’a teşekkürlerini ileterek, “Bu tesisin Erzincan’da değerli hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve beraberindekiler kurdele kesimi sonrası binada incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

14 Mayıs Pazartesi Günü Hizmet Vermeye Başlayacak

Toplam 13 bin 500 metre alan üzerine kurulu olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, genel ve lokal ameliyathaneleri olan, 55 ünitelik bir tesis olarak dizayn edildi.

14 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak olan hastane, günlük bin 500 hastaya hizmet vermeyi hedefliyor.