Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan “İslam ve Gençlik” Konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından ” İslam ve Gençlik”  adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Yanlızbağ Yerleşekesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ‘ın katıldığı konferansa Erzincan Miletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır,  Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, bazı kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Kuran-ı Kerim Okuma Kıraat İlmi Anabilim Dalı  Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Zengin tarafından  okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

Üniversitenin kısa bir tarihçesi ile açılış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, öğrencilere seslenerek: sizler bu ülkenin en büyük güvencesisiniz. Dostluk kardeşlik, vatan sevgisi, merhamet, doğruluk, dürüstlük, birlik ve beraberlik, ahde vefa gibi ahlaki değerlere sahip olmak ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Bunu başarabildiğiniz takdirde geleceğimiz ve ülkemiz için huzur ve güvence kaynağı olacaksınız” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, gençliğin ergenlik döneminden başlayıp, 25 yaşına kadar süren zaman bir zaman dilimi olduğunu belirterek, gençlerin dini değerleri sorgulama aşamalarına değindi.  Din faktörünün, İlk olarak aile kavramının etkisiyle başladığını ve ruhsal bir doyuma ulaştığına dikkat çeken Vali Aslantaş, ergenlik döneminde sosyal ve dış çevrenin etkisinde çok kalındığını, gençlerin akli ve fiziksel olgunluğa eriştikten sonra İslami kavramları tam olarak sorgulamaya başladığını dile getirdi.

Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konferansta 2011 yılında Erzincan’ı bir Kuran Kursu temeli atarken bulunduğuna ve o zaman Kuran dostu, Kuran’ı öğrenen, yaşayan ve okuyan nesillerin oluşmasına katkı sağlayacak bir müessesenin açılışı içinde bulunmanın bahtiyarlığını yaşadığını ifade ettiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: bu konferansta görüyorum ki İslam’ı dinlemeye gelen, İslam’a gönül veren gençler var. Dualarımızın meyveleri ile karşı karşıyayız.

Milli manevi duygularını dikkate alan yaşayan vatan Millet sevgisi, tüm millete bu duygularla hareket eden gençler, bizim gereceğe emanet edeceğimiz gençlerimizdir. Gençlik bir milletin geleceğidir. Gençlik ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz ve imkânlarımızdan birisidir.”

Göreve başladıklarından bu yana on sekiz ili gezdiklerini ve üniversite gençleri ile buluşma faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Erbaş, İslamiyet’te gençlerin öneminin büyük olduğunu, bütün Peygamberlerin ve Peygamber Efendimizin etrafında gençleri toplayarak amaçlarına ulaştıklarına dikkat çekti. Konferansta Peygamber Efendimizin gençler ile insanlığı Islamâ davet ettiklerini anlattı. Konuşmasında  İlmin önemin de değinen Prof. Dr. Erbaş, gençlere ilim alma konusunda bazı tavsiyelerde de bulundu.

Program sonunda Diyanet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a katkılarından dolayı Üniversitemiz Rektörü ve öğrenciler tarafından hediye takdimi yapıldı.

(ET.15.02.2019-EBYÜ. 15.02.2019)