KÜSİ Çalışma Grubunun Teknik Heyet Oluşturma ve Planlama Toplantısı

08/01/2019 Tarihinde Saat:14:00’de Valilik Toplantı Salonunda yapılan Teknik Heyet Raporu

KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) çalışma gurubu üyeleri  ile bir önceki değerlendirme toplantısında Kamu Kurum ve Kuruluşlarından oluşturulan firmaların  mevcut durum analizlerini yapacak Teknik Heyet 08.01.2019 tarihinde saat 14:00 da  Valiliğin toplantı salonunda OSB ’deki firmaların  mevcut durum analizlerinin çalışma planını oluşturarak nelerin yapılabileceğinin değerlendirilmesi yapılmıştır.

Erzincan KÜSİ İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Muharrem GÜNEŞ;daha önceki KÜSİ İl Planlama ve Geliştirme Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Erzincan OSB deki firmaların mevcut durumlarının analizleri ve bu analizler sonucunda firmalara hangi konularda destek verilebilmesihususunda bugüne kadarki süreçte teknik ekip heyetinin oluşturulmasının ve bu ekibin çalışmalarına başlaması için gerekli planlamanın yapılmasının önemini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Araştırmacı Osman KARAHAN; OSB‘deki firmalara yapılacak ziyaretlerde sanayicilerin ihtiyaç duyacağı teknik desteğin verilmesi hususunda yardımcı olunacağını belirterek bu heyetin denetleyici konumda değil de makine teçhizat yada elektrik gibi konularda verimliliğin artırılması veya varsa sorunların azaltılması gibi konularda yardımcı olunması amacını taşıyacağını ifade etmiştir.

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü   ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Engin BAŞ; OSB deki firmaların kurulum aşamasındaki bazı bilgilerinin ve ÇED raporlarının bulunduğunu bu raporlar doğrultusunda firma ziyaretleri öncesi ön fikir değerlendirmesi yapılabileceğini ifade ettiler.

Erzincan OSB Müdürü Ömer Faruk NAYMAN; OSB deki tüm firmaların birçok teknik ve gerekli yasal mevzuatlarını içeren dosyalarının mevcut olduğunu ve firma ziyaretleri öncesi bunları ön değerlendirmede fikir verebilmesi amaçlı yararlanılabileceğini ayrıca belirlenecek firmalar ile ön görüşme yapabileceklerini ifade etmiştir.

KOSGEB Erzincan İl Müdürü Semra Öztürk BOROĞLU; KOSGEB olarak firma gezilerinde firmalara KOSGEB in destek programları hakkında bilgi ve destek vermek için bulunacaklarını  belirterek bakanlığın yeni destek programlarının da açıklamaya başladığını ve bu kapsamda da bilgilendirme faaliyetlerinin devam ettiğini beirtmiştir.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili  Vesile Şule ARSLAN; Firmaların birçoğunun teknik analizi dışında ayrıca pazarlama ve ticarileştirme kapsamında da destekleyici bilgilendirmeye de ihtiyaçları olduğunu belirtmiştir.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Dr. Öğretim Üys. Fulya ASLAY; Özellikle kendilerininde yaptıkları bazı araştırma sonuçlarında e-ticaret kapsamında bir çok bilgi desteğine firmaların ihtiyaçları olduğunu ve bu konuda firmalardan talepler geldiğini belirtmiştir.

Bu kapsamda;

1. Erzincan OSB de faaliyet gösteren firmalardan teknik destek talep eden firmaların belirlenmesi için Erzincan OSB Müdürü Ömer Faruk NAYMAN’ın firmalar ile ön görüşme yaparak uygun olan tarihinin belirlenmesine,
  2. OSB deki mevcut firmalar dışında yeni kurulum aşamasındaki firmalar ile aynı konuda görüşülerek taleplerinin olup olmadığının belirlenmesine,
  3. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri ile irtibata geçilerek Pazarlama ve finans konularında nasıl yardım alınabileceğinin belirlenmesine