Rektörümüz CANTV 24’te “Yaşama Dair’ Programına Konuk Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan’ın yerel televizyonu CANTV 24’te yayınlanan “Yaşama Dair” programına konuk oldu ve program sunucusu, gazeteci Oktay Kılınç’ın sorularını yanıtladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, 1 Ocak 2019 Salı günü saat 20:30’da yayınlanan programda, gazeteci Oktay Kılınç ile Üniversitemizi konuştu. Programda Üniversitemiz ile ilgili sorulara içtenlikle yanıt veren Rektörümüz, program sayesinde Üniversitemizde yapılan çalışmaları Erzincan halkıyla paylaşma fırsatı verdiği için program yapımcısı Kılınç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında Üniversitemizin kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Üniversitede devam eden akademik ve bilimsel çalışma ve projeler ile tesisleşme ve yatırım faaliyetlerinden, öğrenci sayılarına ve açılması hedeflenen yeni fakültelere kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulunan Rektörümüz, açılması hedeflenen yeni fakülteler arasında; İletişim Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Açık Öğretim Fakültesi ve Ziraat Fakültesi bulunduğunu bildirdi. Bunlardan İletişim, Veteriner ve Açık Öğretim Fakültelerinin müracaatlarının yapıldığını, Ziraat Fakültesinin de gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından müracaatın yapılacağını belirten Prof. Dr. Levent, yeni açılacak fakülte ve birimleriyle Üniversitemizin kuruluş vizyonu doğrultusunda hedefine kararlı adımlarla ilerleyeceğine inandığını ifade etti. Göreve gelmeden önce yakından takip ettiği Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin, Rektör olarak göreve geldikten sonra yakından tanıdığında gözündeki imajının çok daha büyüdüğünü belirten Rektörümüz Prof. Dr. Levent, Üniversitemizin bugünlere gelmesinde, başta Erzincan halkı olmak üzere emeği olanlara teşekkür etti.  Prof. Dr. Levent, Üniversitemizin yarınlara taşınması için aynı azim ve kararlılıkla birlikte elbirliğiyle çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Rektörümüzün konuk olduğu “Yaşama Dair” programının tamamını http://www.cantv.com.tr/yayingoster.asp?id=1161 adresinden izleyebilirsiniz.

(ET-01.01.2019)(YT-02.01.2019)