Rektörümüz Engelli Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Üniversitemiz Rektörlük ve Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen yemeğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergun Topal, Prof. Dr. Adnan Özel, Prof. Dr. Ahmet Uğur Nalcıoğlu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi  H. Ferit Bayata, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Papatya Karakurt, Engelli Öğrenci Birimi üyeleri, temsilcileri ve Üniversitemizde eğitim gören 25 engelli öğrenci ve aileleri katıldı. Yemekte konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Levent, sözlerine  düzenlenen yemeğin üniversite olarak engelli öğrencilerin sorunlarını paylaşıp, çözüm önerileri bulmak ve problemlerine  ortak olmak için yapıldığını belirterek başladı. Prof. Dr. Levent: “Engelli öğrencilerimizin Üniversitemizde hiçbir engelle karşılaşmamasını istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa elimizden geldiği ölçüde yapmaya hazırız. Bundan sonra da bu tip faaliyetlere devam edeceğiz. Engelli olmak hiç kimsenin istediği bir şey olmadığı  gibi hepimizin  bir engelli adayı olduğunu da hatırlamak gerekir.  Bu yüzden engelli insanlara daha yakından bakmak gerekiyor. En büyük engel sevgisizliktir. Mutlaka içimizde sevgi olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından öğrencilerin eğitim-öğretim, ulaşım ve barınmayla ilgili sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.