Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosunun Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan “Doğunun Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak Üniversitemizi ve Erzincan şehrini tanıttı.

“Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” özülküsüyle yola çıkan Üniversitemizin, Erzincan’a ve bölgeye hizmet için kurulmuş olduğunu belirterek programa başlayan Rektör Prof. Dr. Levent, üniversitemizin tarihçesinden ve mevcut imkanlarından bahsetti. Üniversite ve şehrin öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Levent, üniversitedeki mevcut imkanların daha da gelişmesi için gerekli çalışmaların yapılacağına değindi.

Üniversitemizde sosyal tesis yapımı, çevre düzenlemeleri ve yeni akademik birimler açmak için çalışmalar yapılacağına belirten Rektör Prof. Dr. Levent,  Güzel Sanatlar Fakültemizin bu yıl kurulduğunu anımsatarak, daha önce kurulan Diş Hekimliği Fakültesinin bu yıl ilk öğrencilerini alacağını müjdeledi.

Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “Öğrencilerimizin öncelikle kendi yapılarına uygun ve istihdam alanları geniş olan bölüm ve programları tercih etmeleri gerekiyor. Ayrıca Erzincan gibi küçük şehirlerdeki öğrenciler, bazen büyük şehirdeki üniversitelerdeki öğrencilerden imkanlar ulaşabilme açısından daha şanslı olabiliyor.  Bizlerde bu yıl tercih yapacak olan tüm öğrencileri Üniversitemize bekliyoruz” dedi.