Resim ve Müzik Öğretmenliği İçin Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Resim Öğretmenliği için özel yetenek sınavı düzenlendi.

Müzik Öğretmenliği için Eğitim Fakültesinde düzenlenen sınava 176 aday başvurdu. 2 aşamalı olarak yapılan sınavda ilk aşamada ses, ezgi ritim işitme ve solfej uygulamalarına tabi tutulan adaylar, sınavın ikinci aşamasında müziksel söyleme ve müziksel çalma becerilerini ortaya koydular.

Resim Öğretmenliği için düzenlenen özel yetenek sınavına ise 168 aday başvuru yaptı. 2 aşamalı olarak yapılan sınavın ilk aşamasında canlı modelden desen çalışması yapan adaylar, sınavın 2. aşamasında ise, değerlendirme jürisinin belirlediği bir konuyu kâğıt üzerine çizdi.

Yapılan özel yetenek sınavı sonucu başarılı olan adaylar, 27-29 Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecekler.