“Ruh Sağlığımızın Ne Kadar Farkındayız”

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından her yıl 10 Ekim’de düzenlenen “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama Araştırma Merkezi tarafından “Ruh Sağlığımızın Ne Kadar Farkındayız” etkinliği gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergün Topal, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi H. Ferit Bayata, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fikret Gülaçtı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında yapılan etkinliklerden bahseden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fikret Gülaçtı, ruh sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini anlattı. Güalçtı,  şöyle konuştu: “Yapılacak olan etkinliklerimizde; kişinini kendi duygu ve düşüncelerine odaklanmasını, şu anki ruh hali ile olmak istediği ruh hali arasındaki farkı fark edebilmesini, son zamanlarda en çok hangi duyguları yaşadığını fark etmesini, olumlu ve olumsuz duyguların hayatında ne kadar baskın olduğunu görebilmesini ve son olarak da yaşadığı olaylara anlam verenin kendisi olduğunu, dolayısıyla gücün kendisini olduğunu fark etmesini amaçladık.”

Doç. Dr. Gülaçtı’nın konuşmasının ardından katılımcılar, Rehberlik ve Psikolojik Danışma öğrencileri tarafından hazırlanan ruh sağlığını tanımaya yarayan etkinlikler hakkında bilgi aldı.