“Ülkemiz İçin Araştırma ve Üretim Hedefleri Nasıl Olmalı” Konferansı

Üniversitemizde TÜBA Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde  “Ülkemiz İçin Araştırma ve Üretim Hedefleri Nasıl Olmalı”  adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen ve konuşmacı olarak TÜBA Şeref Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. H. Mehmet DOĞAN’ın katıldığı konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, üniversitemiz yönetimi, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda, ülkemizdeki mevcut nüfus, gelir, bilim, teknoloji , üretim ve tüketim sisteminden bahseden Prof. Dr. DOĞAN,  Türkiye’de bazı üretim alanlardan göstergeler sunarak gelecekte nasıl üretim hedefleri olması gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, Prof. Dr. H. Mehmet DOĞAN’ a katkılarından dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.