Diş Hekimliği Fakültemizde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Yapıldı

Ağız, Diş Sağlığı ve Diş Hekimliği Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi  tarafından “2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı,   Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erkan Hirik, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özel, Prof. Dr. Ergün Topal, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ertunç Dayı,Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler  ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program,  Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başladı.

Törende açılış konuşması yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Ertunç Dayı, konuşmasına Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasında maddi ve manevi emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Törende önlük giyecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan, Prof. Dr. Dayı, “Biz fakültemiz akademisyenlerinin görevi sadece ağız ve diş sağlığı hekimleri yetiştirmek değil; insani değerlerimizi kaybetmeden, vatanımıza ve milletimize,  insani haklarımıza saygılı hekimler yetiştirmektir. Bugün giyeceğiniz bir beyaz önlükle beraber sorumluluğunuz ve parlak geleceğinizdir. Rehberiniz bilgi olsun. Mesleğinizi ve insanları sevin ve işinizin en iyisini yapmak için çaba gösterin” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluş tarihi ile konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent ise , törende beyaz önlük giyecek olana Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencilerine onların daima yanında olacaklarını belirterek birlikte başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirme temennisinde bulundu. Daha sonra konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Levent, Bir üniversitenin dünya ile uyum sağlayabilmek ve rekabet edebilmesinin ancak yaşam boyu eğitime ve akademik çalışmalarda yüksek kaliteye önem vermekle mümkün olduğunu ve bu nedenle Üniversitemizin eğitim ve araştırmadaki başarılarını artırmak adına yoğun bir çaba içerisine girdiklerini de konulmasına ekledi.

Program sonunda günün anlam ve önemine binaen mesleğinde 20’nci yılını dolduran diş hekimlerine plaket verildi daha sonra 1’inci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.