Üniversitemizde “Bir Ömür Türk Diliyle” Söyleşisi

Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü tarafından Mesleğin Öncüleri Konferans serisinin ilki olarak “Bir  Ömür Türk Diliyle” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan BÜYÜKKASAP Kongre ve kültür Merkezinde gerçekleşen söyleyişiye Konuşmacı olarak eski Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Sinan KAÇALİN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali KANDEMİR,  Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof.Dr. Mustafa Sinan KAÇALİN tarafından gerçekleşen söyleşi de Türk işaret dili de kullanılarak engelli katılımcılara program naklen aktarıldı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği söyleşi soru ve cevaplarlarla son boldu. Programın ardından Prof. Dr. Ali KANDEMİR tarafından KOÇALİN’e Plaket takdim edildi. Akabinde öğrenciler ile birebir konuşmalar yapan KAÇALİN, derslikleri gezerek ders anlattı.